2013-06-03 11:59:37• hírek • Póti Orsolya

Koncerttel segített a D Ø T S együttes

A szatmárnémeti D Ø T S együttes május 31-én közel egy órás koncerttel próbált segíteni a súlyosan beteg szatmári festőművésznek, Olar Ramona Iuliának.

Második alkalommal rendeztek jótékonysági koncertet a szatmárnémeti költő- és festőművésznő, Olar Ramona Iulia számára, aki egy súlyos rákbetegségben szenved, és állapota folyamatosan romlik.

A 40 éves művésznőt, akivel férje és kisfia is együtt szenved, két évvel ezelőtt támadta meg egy ritka betegség: kétfázisú áttétes synovialis sarcoma (sarcom sinovial bifazic metastazic). Az orvosok nem sok jóval biztatják a családot, egyetlen reményük a VOTRIENT nevű gyógyszer, amit külföldről tudnának beszerezni havonta 4500 euróért, ehhez próbáltak támogatást gyűjteni a szatmári zenészek.

A család támogatására először május közepén rendeztek koncertet: akkor a Percution Duo, a Jazz Waves Trio és a 4Ever szórakoztatta a közönséget.

Május 31-én, pénteken a Vécsey-ház udvara adott otthont egy újabb jótékonysági koncertnek, melynek keretében a szatmárnémeti D Ø T S együttes lépett fel.

A D Ø T S tavaly alakult Szatmárnémetiben, zenéjével új színt hozva a szatmári, illetve az erdélyi muzsikusok palettájára. Az együttes alkotásaiban szerepelteti az alternatív-underground stílus ritmus- és dallamvilágát, az ősi hangszerek megszólaltatásával pedig jellegzetes hatást kölcsönöz a daloknak.

A péntek esti jótékonysági eseményen közel negyvenen vettek részt, valamint összesen 1700 lej gyűlt össze a 10 lejes belépőjegyek árából és egyéb adományokból.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: